Current Affairs Quiz- 28 July to 03 August, 2019- Assam TET- APSC etc.

Weekly Current Affairs 2019

 28 July to 03 August

1. Which among the following states has received a GI tag for its rasagola?
a) Odisha
b) Jharkhand
c) Bihar
d) Chhattisgarh

 2. Which among the following leaders will be seen guest starring in a Man vs Wild episode with host Bear Grylls?

a) Donald Trump
b) Narendra Modi
c) Vladimir Putin
d) Justin Trudeau

3. When is the International Tiger Day observed globally?

a) 28th July
b) 29th July
c) 30th July
d) 31st July

4. According to the Tiger Census Report 2018, which state of India has the highest tiger presence?
a) Gujarat
b) Odisha
c) Madhya Pradesh
d) Andhra Pradesh

5. Which city will host the 2020 Khelo India Youth Games?
a) Guwahati
b) Lucknow
c) Ranchi
d) Varanasi

6. Which Indian cricketer was handed an eight-month banned after failing the dope test?
a) Mohammad Shami
b) Prithvi Shaw
c) Hardik Pandya
d) Jasprit Bumrah

7. The Shawala Teja Singh temple is now open for Hindus after 72 Years. Where is the temple located?
a) China
b) Pakistan
c) Bangladesh
d) Myanmar

8. RN Ravi was recently sworn in as the Governor of which state?
a) Meghalaya
b) Manipur
c) Mizoram
d) Nagaland

9. Which among the following states does not fall under the one nation one ration card pilot project?
a) Karnataka
b) Maharashtra
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

10. India slipped to which position in the Global GDP ranking in 2018?
a) 7th place
b) 8th place
c) 6th place
d) 9th place

Weekly Current Affairs 2019

11. Which nation has banned face-covering cloth including burqa and niqab in schools, hospitals and public transport?
a) Australia
b) Spain
c) Iceland
d) Netherlands

12. Indian Army has launched how many e-cars in its pilot project to combat air pollution?
a) 7
b) 5
c) 10
d) 12

13. Which Indian journalist has been selected for the Ramon Magsaysay Award 2019?
a) Rajdeep Sardesai
b) Arnab Goswami
c) Ravish Kumar
d) Shekhar Gupta

14. Who won the Gold Medal in 51 kg category of 23rd President’s Cup Boxing Tournament?
a) Mary Kom
b) Simranjit Kaur
c) Pinki Rani
d) Ankushita Boro

15. Who has been appointed the new Finance Secretary of India?

a) Neeraj Kumar Gupta

b) Girish Chandra Murmu

c) Atanu Chakraborty

d) Rajiv Kumar

16. Which former Indian Cricketer has been honoured with Bharat Gaurav Award?

a) Sunil Gavaskar

b) Kapil Dev

c) Ajit Wadekar

d) Anil Kumble

17. Who has become the first cricketer to reach 1000 runs, 100 wickets in T20Is?

a) Jasprit Bumrah

b) Shakib al Hasan

c) Shahid Afridi

d) Ellyse Perry

18. Aishwary Pratap Singh Tomar is associated to which sports?

a) Shooting

b) Boxing

c) Wrestling

d) Badminton

19. What is the name of the campaign launched by West Bengal?

a) Save Green, Stay Clean

b) Save Green

c) Save Water

d) Water Save Save Life

20. Which city will host the 22nd National Conference on e-Governance 2019? 
a) Shillong
b) Darjeeling
c) Kanpur
d) Rishikesh

Answers:

1-A 5-A 9-A 13-C 17-D
2-B 6-B 10-A 14-A 18-A
3-B 7-B 11-D 15-D 19-A
4-C 8-D 12-C 16-B 20-A

Download PDF Here