Current Affairs Quiz-07 July to 13 July 2019-Assam TET

Weekly Current Affairs 2019

 07 July to 13 July

Download PDF Here

1. Which Indian batsman became the first in the world to score 5 centuries in a World Cup tournament?
a) Virat Kohli
b) KL Rahul
c) Rohit Sharma
d) MS Dhoni

 2. Which city of India has recently been included in the list of World Heritage Sites by UNESCO?

a) Lucknow
b) Ranchi
c) Jaipur
d) Ludhiana

3. Which among the following cricketers announced his retirement from ODIs after World Cup 2019 knockout?

a) Shakib Al Hasan
b) Shoaib Malik
c) Sarfaraz Ahmed
d) Wahab Riaz

 4. Which cricketer retained his top position in the latest ICC Batsmen rankings?

a) Rohit Sharma
b) David Warner
c) Virat Kohli
d) Shakib Al Hasan

5. Who has been recently appointed as head of the National Cricket Academy?

a)      MS Dhoni

b)      Sachin Tendulkar

c)       Rahul Dravid

d)      Harbhajan Singh

 6. Prime Minister Modi recently unveiled the statue of former Prime Minister Lal Bahadur Shastri at which city?

a)      New Delhi

b)      Ranchi

c)       Varanasi

d)      Karnal

 7. Reliance Jio tied-up with which social media platform for ‘Digital Udaan’ initiative?

a)      Facebook

b)      Instagram

c)       Twitter

d)      WhatsApp

8. Who was appointed as the Director General in Directorate General of Civil Aviation (DGCA)?

a)      Arun Kumar

b)      B S Bhullar

c)       Satish Dixit

d)      Nitesh Kumar

 9. Which company has launched first electric SUV in India?

a)      Hyundai

b)      BMW

c)       Nissan

d)      Volkswagen

10. Which Indian sprinter won gold in 100m race during 30th Summer University Games held in Italy?

a) Hima Das
b) Dutee Chand
c) Renuka Awasthi
d) Mani Ratna

Weekly Current Affairs 2019

 11. The Super 30 movie starring Hrithik Roshan is a biopic based on whose life?

a) Bhushan Singh
b) Vishal Kaprat
c) Anand Kumar
d) Sandeep Suri

12. Name of the virus that hit 1.5 crore android devices across the country recently.

a) Black Horse
b) Agent Smith
c) Target John
d) Super Bug

13. India’s first cow sanctuary is located in which district of Madhya Pradesh?

a) Neemuch

b) Agar Malwa

c) Mandsaur

d) Ujjain

14. World Population Day is observed annually on ___________ ?

a) July 10

b) July 11

c) July 9

d) July 8

15. Name the bollywood actor, who was appointed as the Brand Ambassador for fitness brand Reebok in India ?

a) Katrina Kaif

b) Salman Khan

c) Ranbir Kapoor

d) Ranveer Singh

16. Vande Mataram’ film was acquired by National Film Archive of India (NFAI), it was released in which language?

a) Bengali

b) Telugu

c) Marathi

d) Hindi

17. Who was named as the Men’s Footballer of the year 2019 at the All India Football Federation‘s (AIFF) Awards for the third consecutive year ?

a) Amrinder Singh

b) Subhasish Bose

c) Sunil Chhetri

d) Narender Gahlot

18. Name the Indian Football Player, who was conferred with All India Football Federation‘s (AIFF) Emerging Men’s Footballer of the Year 2019

a) Amarjit Singh Kiyam

b) Sahal Abdul Samad

c) Sandesh Jhingan

d) Anirudh Thapa

19. Which country won the 46th Edition of Copa America in Brazil ?

a) Bolivia

b) Chile

c) Brazil

d) Peru

20. Who is the current World Chess Champion?

a) Sergey Karjakin

b) Ding Liren

c) Alexander Khalifman

d) Magnus Carlsen

Answers:

1-C 5-C 9-A 13-B 17-C
2-C 6-C 10-B 14-B 18-B
3-B 7-A 11-C 15-A 19-C
4-C 8-A 12-B 16-C 20-D

Download PDF Here