Current Affairs Quiz-16 to 22 June 2019-Assam TET/B.Ed Entrance

Weekly Current Affairs 2019

1. What is the position of India in the latest FIFA Rankings?

  1. 104
  2. 101
  3. 99
  4. 98

2. Which country gained the top spot in the latest overall FIFA world rankings?

  1. Belgium
  2. Portugal
  3. Brazil
  4. France

3. Who won Femina Miss India 2019 Pageant? 
a) Shivani Jadhav
b) Shreya Shanker
c) Suman Rao
d) Anukreethy Vas

4. Who won the Femina Miss Grand India 2019 title?

a) Shreya Shanker
b) Sanjana Vij
c) Shivani Jadhav
d) Anukreethy Vas

5. Who won Miss India United Continents 2019 title?

a) Sanjana Vij
b) Shreya Shanker
c) Suman Rao
d) Shivani Jadhav

6. Who has become the fastest batsman to score 11,000 runs in ODIs?
a) Rohit Sharma
b) KL Rahul
c) Virat Kohli
d) MS Dhoni

7. Who has been named as the new speaker of Lok Sabha?

a) Virendra Kumar
b) Om Birla
c) Jitendra Singh
d) Nitin Gadkari

8. What is the name of Facebook’s new digital currency?

a) Gemini
b) Pisces
c) Libra
d) Taurus

9. Over 100 children have died in which state due to Encephalitis?

a) Jharkhand
b) Chhattisgarh
c) Bihar
d) Telangana

10. When is the World Refugee Day observed every year?

a)    17 June
b)    18 June
c)    19 June
d)    20 June

Weekly Current Affairs 2019

11. What is the theme of the 2019 edition of World Refugee Day (WRD)?

  1. Step with Refugees
  2. With courage let us all combine
  3. Migrants and Refugees:
  4. We stand together with Refugee

12. Name of India’s first fully electric motorbike that was unveiled recently?

a)    Renault BS 44
b)    Suzuki SX 220
c)    Hydra PTN 13
d)    Revolt RV 400

13. What is the subject of International Yoga Day 2019?

a) Yoga with Gurus
b) Yoga by Gurus
c) Yoga and Gurus
d) Learn Yoga by Guru

14. At which place PM Narendra Modi performed Yoga on International Yoga Day 2019?

a)    Jabalpur
b)    Ranchi
c)    Gandhinagar
d)    Chandigarh

15. When was World Music Day 2019 observed?

a) June 22nd
b) June 21st
c) June 20th
d) June 19th

16. Who has become the most expensive bowler in ICC World Cup history?

  1. Rashid Khan
  2. Adil Rashid
  3. Kagiso Rabada Lasith
  4. Malinga

17. Which city has constructed the first plastic waste road?
a) Gurugram
b) Lucknow
c) Mumbai
d) New Delhi

18. Who was appointed as the executive director of Reserve Bank of India (RBI)?

a) Saurav Sinha
b) Rabi N Mishra
c) Dambarudhar Sethy
d) Sadhana Varma

19. Who topped in Women’s Tennis Association (WTA) ranking released recently?

a) Simona Halep (Romania)
b) Maria Sharapova (Russia)
c) Serena Williams (America)
d) Naomi Osaka (Japan)

20. Novak Djokovic topped in the Association of Tennis Professionals (ATP) ranking, he hails from which country?

a) Spain
b) Serbia
c) Switzerland
d) United Kingdom

Answers:

1-B 5-B 9-C 13-C 17-B
2-A 6-C 10-D 14-B 18-B
3-C 7-B 11-A 15-B 19-D
4-C 8-C 12-D 16-A 20-B

Download PDF Here