Current Affairs Download PDF- From 8 to 14 April, 2019 APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank, Railway


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Weekly Current Affairs 2019 Assam GK: Daily Current Affairs 2019– APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank and any upcoming Examinations to help you with Current Affairs which is an important section of upcoming exams, we bring to you in PDF of Weekly Current Affairs 2019. 8 to 14 April Current Affairs 2019 for APSC, SSC, DHS,DIPR etc. Exam 2019.



Weekly Current Affairs 2019

                       8 to 14 April             

1.  What is the name of the military exercise that held between Morocco –US in Morocco?
1) Sampriti II 2019
2) Brazen Chariots 2019
3) African Lion 2019
4) Ekuverin 2019
Ans- 3

2.  When was National Handloom week 2019 observed?
1) 6th to 13th April
2) 8th to 15th April
3) 5th to 12th April
4) 7th to 14th April
Ans- 4

3.  When the World Health Day 2019 observed?
1)      7 April
2)      8 April
3)      7 March
4)      7 June
Ans- 1

4.  What was the theme of the World Health Day 2019?
1) Theme – “Health for Everyone Everywhere”
2) Theme – “Universal health Coverage: Everyone, Everywhere”
3) Theme – “Healthy Sleep, Healthy Aging”
4) Theme – “Let’s Bring Change to the World”
Ans- 2
5.  In which state does the tribe community named “Konyak” reside?
1) Meghalaya
2) Nagaland
3) Mizoram
4) Assam
Ans- 2
6.  Name the railway station which is first in India to get ISO certification?
1) Howrah Railway Station
2) Guwahati Railway Station
3) Chhatrapati Shivaji Terminus
4) Char Bagh Railway Station
Ans- 2

7.  Who won the Men’s Singles title in the Malaysia Open 2019?
1) Liu Yuchen
2) Li Junhui
3) Chen Long
4) Lin Dan
Ans- 4

8.  Where was the Kangla Tongbi War Memorial located?
1) Jammu & Kashmir
2) West Bengal
3) New Delhi
4) Manipur
Ans- 4
9.  Which is first Islamic bank in the world to launch chat banking facility for its customer via Whatsapp?
1) National Bank of Abu Dhabi
2) Emirates Islamic bank
3) Abu Dhabi Commercial Bank
4) Dubai Islamic Bank
Ans- 2


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

10.                   Who was appointed as MD & CEO of Indian Overseas Bank?
1) Annie George Mathew
2) T C A Ranganathan
3) Ajay Kumar Srivastava
4) Karnam Sekar
Ans- 4
11.                   Which state government was penalized by National Green Tribunal (NGT) for illegal sand mining?
1) Arunachal Pradesh
2) Andhra Pradesh
3) Tamil Nadu
4) Karnataka
Ans- 2
12.                   When was World Homoeopathy Day 2019 observed?
1) 9th April
2) 10th April
3) 8th April
4) 7th April
Ans- 2

13.                   Which institute has been ranked as the ‘Best Educational Institution’ in the 2019 National Institutional Ranking Framework (NIRF)?
1)     IIT- Bombay
2)     IIT-Madras
3)     IIT-Guwahati
4)     IIT-Kharagpur
Ans- 2
14.                   Who has been selected for the 2018 Saraswati Samman?
1)     Vijay Tendulkar
2)     K Siva Reddy (Pakkaki Ottigilite)
3)     S Reddy
4)     K Siva Pandit
Ans- 2

15.                   Which Indian Cricketer has been named as the Wisden’s Leading Cricketer in the World for 2018?
1)     MS Dhoni
2)     Virat Kohli
3)     Rohit Sharma
4)     Yuvraj Singh
Ans- 2

16.                   What is the theme of the 2019 National Safe Motherhood Day (NSMD)?
1)     Midwives for Mother
2)     Maternity Care
3)     Save childbirth
4)     End of Maternal Mortality
Ans- 1
17.                   Who has been appointed as new chief coach of India men’s hockey team? Herman KruisW V Raman Graham ReidHarendra Singh
1)     WV Raman
2)     Graham Reid
3)     Harendra Singh
4)     None of These
Ans- 2

18.                   Professor Najma Akhtar has been appointed as the first women Vice-Chancellor of which university?
1) DU
2) JNU 
3) BHU 
4) Jamia
Ans- 4

19.                   On which Day Jallianwala Bagh Massacre completed 100 years ?
1)      8 April
2)      10 April
3)      12 April
4)      13 April
Ans- 4

20.                    Which application form is needed to be filled to enroll as a new voter and get a voter ID?

1) Form 26A
2) Form 6
3) Form 17B
4) Form 12
Ans- 2
21.                   India has built a maternity hospital in which nation?

1) Bangladesh
2) Myanmar 
3) Nepal
4) Pakistan 
Ans- 3

22.                   Which company launched its first drone delivery service in Australia?

1) Amazon
2) Google
3) eBay
4) Flirtey

Ans- 2
23.                   Veer Parivar App recently released by Indian President is dedicated to?
1) Families of CRPF personnel killed in the line of duty
2) Families of BSF personnel killed in the line of duty
3) Families of Air Force personnel killed in the line of duty

         4)Families of Navy personnel killed in the line of duty

Ans- 1



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});