Daily Current Affairs 2019- January 14 & 15 -GK-General Knowledge for SSC, Bank, UPSC, APSC, APDCL,Assam Police

Daily Current Affairs 2019 Assam GK: Daily Current Affairs 2019– APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank and any upcoming Examinations  to help you with Current Affairs which is an important section of upcoming exams, we bring to you in PDF of Daily Current Affairs 2019. 14 & 15 January Current Affairs 2019 for DHS,DIPR etc. Exam


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



14 & 15 January

1. Which of the following railway zones
launched ‘Rail Kumbh Seva Mobile App”?
(a)  Northern Railway
(b) North Eastern Railway
(c)  North Central Railway
(d) Central Railway

Ans- C

2. India’s longest single lane steel
cable suspension bridge was inaugurated in which state?
(a)  Gujarat
(b) Maharashtra
(c)  Assam
(d) Arunachal Pradesh

Ans- D

3. The chief minister of which state has
launched the ‘One Family One Job’ scheme in January 2019?
(a)  Sikkim
(b) Nagaland
(c)  Mizoram
(d) Manipur

Ans- A

4. Who among the following writers has
won the ‘Sushila Devil Literature Award’ for her novel “Things to Leave Behind”
?
(a)  Anita Nair
(b) Namita Gokhale
(c)  Malala Yousafzai
(d) None of the above

Ans- B

5. Which state has become the first
state to provide a 10% reservation in jobs and educational Institutions to the
economically weaker section in the general category?
(a)  Maharashtra
(b) Haryana
(c)  Gujarat
(d) Delhi

Ans- C

6.  Who won the Premier Badminton League
(PBL) title ?
(a)  Bengaluru Raptors
(b) Mumbai Rockets
(c)  Chennai Smashers
(d) Hyderabad HotShot

Ans- A

7. Mohammed Zulfiqaruddin passed away on
13th January 2019. He was related to which sports?
(a)  Cricket
(b) Badminton
(c)  Tennis
(d) Football

Ans- D
8.  When was the Armed Forced Veterans
Day observed?
(a)  10 January
(b) 11 January
(c)  13 January
(d) 14 January

Ans- D

9.  Who launched the national clean Air
Programme in January 2019?
(a)  Narendra Modi
(b) Ram Nath Kovind
(c)  Harsh Vardhan
(d) Rajnath Singh

Ans- C

10. Which state Traffic Police inducted a
road safety robot called ‘ROADEO’ into service?
(a)  Mumbai
(b) Delhi
(c)  Chennai
(d) Kolkata

Ans- C

Click Here For PDF

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});