Daily Current Affairs 2019- January 16 -GK-General Knowledge for SSC, Bank, UPSC, APSC, APDCL,Assam Police

Daily Current Affairs 2019 Assam GK: Daily Current Affairs 2019– APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank and any upcoming Examinations  to help you with Current Affairs which is an important section of upcoming exams, we bring to you in PDF of Daily Current Affairs 2019. 16 January Current Affairs 2019 for APSC, SSC, DHS,DIPR etc. Exam 2019.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



16 January
1.  When is Army Day observed in India?
(a)  13 January
(b) 14 January
(c)  15 January
(d) 16 January

Ans- C

2. Who among the following received the
first ever Philip Kotler Presidential award ?
(a)  Vladimit Putin
(b) Donald Trump
(c)  Narendra Modi
(d) Ashraf Ghani

Ans- C

3. What is the name of the initiative
launched by Government eMarketplace for women in January 2019?
(a)  Women’s Market
(b) W-GeM
(c)  Womaniya on GeM
(d) Market for women

Ans- C
4.  Which state government has decided to
ban single-use plastic from March 1?
(a)  Maharashtra
(b) Goa
(c)  Delhi
(d) Puducherry

Ans- D

5.  Global Aviation Summit 2019 began in
which city?
(a)  Pune
(b) Kolkata
(c)  Mumbai
(d) New Delhi

Ans- C

6.  The world’s largest Religious and Cultural
human congregation ‘Kumbha 2019” began in which city?
(a)  Ujjain
(b) Nasik
(c)  Haridwar
(d) Prayagraj

Ans- D

7.  Who has taken over as chief coach for
the country’s women boxing ?
(a)  Mohammed Ali Qamar
(b) Shiv Singh
(c)  Shivam Singh
(d) None of the Above

Ans- A

8.  Who created a world record in indoor rowing
by completing one lakh metres in above 40 years catgory?
(a)  Shakil Ahmed
(b) Bijay Ahmed
(c)  Shivam Sing
(d) None of the Above

Ans- A

9.  Which of the following Indian state has won
maximum number of Gold Medals in the recently concluded Khelo India Games 2019?
(a)  Delhi
(b) Maharashtra
(c)  Goa
(d) Punjab

Ans- B

10.  Who won the gold medal in
weightlifting at the Khelo India Youth Games held on 14 January 2019?
(a)  Mahesh Kumar
(b) Akhil Kumar
(c)  S. Rudra Mayan
(d) None of the Above

Ans- C



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});