Daily Current Affairs 2019- January 11 -GK-General Knowledge for SSC, Bank, UPSC, APSC, APDCL,Assam Police

Daily Current Affairs 2019: Daily Current Affairs 2019– APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank and any upcoming Examinations  to help you with Current Affairs which is an important section of upcoming exams, we bring to you in PDF of Daily Current Affairs 2019. 11 January Current Affairs 2019for DHS,DIPR etc. Exam


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



11 January
1. When is the World Hindi Day observed?
(a)  8 January
(b) 9 January
(c)  10 January
(d) 11 January

Ans- C

2. In which city, Prime Minister
Narendra Modi inaugurated ‘Gangajal Project’?
(a) Varanasi
(b) Haridwar
(c)  Agra
(d) Kanpur

Ans- C

3. Recently, India allowed  Iran’s Pasargad Bank to open a branch in which
city?
(a)  Mumbai
(b) Chennai
(c)  Guwahati
(d) Bengaluru

Ans- A
4. Who is the author of the book titled ‘We
are Displaced’?
(a)  Salma Hayek
(b) Malala Yousafzai
(c)  Elizabeth Taylor
(d) None of the Above

Ans- B

5. According to citizenship (Amendment)
Bill 2019, the person must have arrived before which of the following date to
get Indian citizenship?
(a)  12 Nov 1985
(b) 31 March 1971
(c)  31 Dec 2014
(d) 31 Dec 1951

Ans- C

6. Which city is the venue of the 4th
Edition of Raisina Dialogue?
(a)  Chandigarh
(b) New Delhi
(c)  Hyderabad
(d) Dehradun

Ans- B

7. Which Indian Boxer fetched number one
position in the International Boxing Association’s (ABIA) latest World ranking?
(a)  Mary Kom
(b) Vijendra Singh
(c)  Vinesh Phogat
(d) Dinesh Kumar

Ans- A

8. Which Ministry launched an online
campaign ‘web-wonder women’ recently?
(a)  Union Ministry of Home Affairs
(b) Union Ministry of Health and Family welfare
(c)  Union Ministry of Women and Child Development
(d) Union Ministry of Information and Broadcasting

Ans- C


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});