Daily Current Affairs 2019- January 18 -GK-General Knowledge for SSC, Bank, UPSC, APSC, APDCL,Assam Police

Daily Current Affairs 2019 Assam GK: Daily Current Affairs 2019– APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank and any upcoming Examinations  to help you with Current Affairs which is an important section of upcoming exams, we bring to you in PDF of Daily Current Affairs 2019. 18 January Current Affairs 2019 forAPSC, SSC, DHS,DIPR etc. Exam 2019.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

18 January

1. Who
has received the Gandhi Peace Prize for 2018?
(a) Vivekananda
Kendra
(b) Yohei
Sasakawa
(c) AkalAbhiyan
Trust
(d) None of the
Above

Ans- B

2. VAF
was launched by Election Commission of India. What is the full form of VAF?
(a) Visa Applied
For
(b) Voluntary
Action Fund
(c) Voter
Awareness Fund
(d) Voter
Awareness Forum

Ans- D

3. Where
was the 10-th edition of the India Rubber Expo-2019 inaugurated ?
(a) New Delhi
(b) Mumbai
(c) Pune
(d) Gujarat

Ans- B
4. Where
was the world’s first television channel dedicated to human rights launched?
(a) Mumbai
(b) London
(c) Tokyo
(d) Delhi

Ans- B

5. Which
Indian among the following has become the world’s youngest mountaineer to climb
7 peaks, 7 volcano Summits?
(a) Arjun Vaipai
(b) Satyarup
Siddhanta
(c) Pranav Rawat
(d) None of the
Above

Ans- B

6. The
Cabinet Committee on Economic Affairs approved a project to expand the capacity
of Numaligarh Refinery from 3 million metric tonne to _____ ?
(a) 5 MMT
(b) 6 MMT
(c) 8 MMT
(d) 9 MMT

Ans- D
7. Where
was the ‘Vibrant Gujarat Global Trade Show’ inaugurated?
(a) Gandhinagar
(b) Surat
(c) Vadodara
(d) Ahmedabad

Ans- A

8. Trishna
gas project, which is in news recently, is located in which of the following states?
(a) Assam
(b) Meghalaya
(c) Tripura
(d) Manipur

Ans- C

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});