Daily Current Affairs 2019- January 17 -GK-General Knowledge for SSC, Bank, UPSC, APSC, APDCL,Assam Police

Daily Current Affairs 2019 Assam GK: Daily Current Affairs 2019– APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank and any upcoming Examinations  to help you with Current Affairs which is an important section of upcoming exams, we bring to you in PDF of Daily Current Affairs 2019. 16 January Current Affairs 2019 forAPSC, SSC, DHS,DIPR etc. Exam 2019.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



17 January
1.  
Which country has changed its name to
North Macedonia?
(a) Greece
(b) Macedonia
(c) Armenia
(d) Bulgaria

Ans- B

2.  
Who was elected as the Rajasthan
Assembly Speaker recently?
(a) CP Joshi
(b) Ashok Gehlot
(c) Ashok Gulati
(d) Hirendra Nath Goswami

Ans- A
3. 9th International Micro
irrigation conference began in which city recently?
(a) Jaipur
(b) Aurangabad
(c) Prayagraj
(d) Amaravati

Ans- B

4. Which state government launched a
debt waiver scheme ‘Jai Kisan Rin Mukti Yojana’?
(a) West Bengal
(b) Rajasthan
(c) Madhya Pradesh
(d) Odisha

Ans- C

5. Who was appointed as Chief Executive
of the International Cricket Council (ICC) ?
(a) David Richardson
(b) Rajeev Suri
(c) Manu Sawhney
(d) None of the Above

Ans- C

6. Biraj Kumar Sarma Passes away on 15 January
2019. He was the co-founder of_____?
(a) Bharatiya Janata Party
(b) Rastriya Lok Dal
(c) Asom Gana Parishad
(d) National Democratic Alliance

Ans- C

7. Who has been named as the head of
Myntra and Jabong ?
(a) Naveen Jindal
(b) Amar Nagaram
(c) Kalyan Krishnamurthy
(d) Bhaskar Bhat

Ans- B

8. Bhogi Festival is celebrated in which
of the following States?
(a) Odisha
(b) Tamil Nadu
(c) Bihar
(d) West Bengal

Ans- B


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});