Daily Current Affairs 2019- January 8 -GK-General Knowledge for SSC, Bank, UPSC, APSC, APDCL,Assam Police

Daily Current Affairs 2019: Daily Current Affairs 2019– APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank and any upcoming Examinations  to help you with Current Affairs which is an important section of upcoming exams, we bring to you in PDF of Daily Current Affairs 2019. 8 January Current Affairs 2019 for DHS,DIPR etc. Exam


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



8 January
1. In which city ‘Tansen Mahotsav’ will
be held?
(a)  Mumbai
(b) Gujarat
(c)  New Delhi
(d) Rajasthan

Ans- C

2.  In which state Six people have died
due to ‘Monkey Fever’?
(a) Karnataka
(b) New Delhi
(c)  Kerala
(d) Telengana

Ans- A

3. What percent of reservation is
approved for ‘economically backward’ upper castes in govt. job by Union
Cabinet?
(a)  5%
(b) 10%
(c)  15%
(d) 20%

Ans- A
4. Which state government announces
interest free loans for Women Self-Help Groups (WSHG)?
(a)  Karnataka
(b) Meghalaya
(c)  Odisha
(d) New Delhi

Ans- C


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

5.  In which state  International Kite Festival is going on?
(a)  Gujarat
(b) Hyderabad
(c)  Kerala
(d) Uttar Pradesh

Ans- A

6. Recently, Union Minister for Women
& Child Development conferred 97 National Awards to whom?
(a)  Nurses
(b) Police
(c)  Anganwadi
(d) Doctors

Ans- C

7. Recently, Roger Federer and Belinda
Bencis won Hopman Cup. They belong to which country?
(a)  USA
(b) Italy
(c)  Switzerland
(d) Franch

Ans- C

8. Recently, who won gold medal in
National Judo Championship?
(a)  Rani
(b) Rina
(c)  Sima
(d) None of the above

Ans- A

9. Recently, who won the Tata Open
Title?
(a)  Luke Bambridge and Jonny O’Maara
(b) Rohan Bopanna and Divij Sharan
(c)  Bob Bryan and Mike Bryan
(d) None of the Above

Ans- B

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});