Daily Current Affairs 2019- January 5 -GK-General Knowledge for SSC, Bank, UPSC, APSC, APDCL,Assam Police

Current Affairs 2019: Daily Current Affairs 2019– APDCL, Assam Police, SSC, APSC, UPSC, Bank and any upcoming Examinations  to help you with Current Affairs which is an important section of upcoming exams, we bring to you in PDF of Daily Current Affairs 2019. 5 January Current Affairs 2019 for DHS,DIPR etc. Exam.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



5 January
1. Where will the ‘Indian Panorama Film
Festival’ be organized from 4th to 13th January 2019?
(a)  Hyderabad
(b) Mumbai
(c)  Gujarat
(d) New Delhi

Ans- D

2. Shri Dibyendu Palit passed away on 3
January 2019. He was involved in which field?
(a)  Music
(b) Writer
(c)  Politician
(d) Actor

Ans- B

3. Which of the following ancient Hindu
religious sites has been declared as National heritage by Pakistan?
(a)  Panj Tirath
(b) Jagannath Temple
(c)  Naval Mandir
(d) Sri Varun Dev Temple

Ans- A

4.  Who has become the first woman
amputee to climb Mount Vinson?
(a)  Nicholas Clinch
(b) Arunima Sinha
(c)  Malavath Purna

Ans- B

5.  “Indus Food 2019” will be held in
which state?
(a)  Delhi
(b) Gujarat
(c)  Mumbai
(d) Uttar Pradesh

Ans- D

6.  When is the world Braille Day
observed every year?
(a)  1 January
(b) 2 January
(c)  3 January
(d) 4 January

Ans- D

7. India’s fastest Train 18 will be
first launched between New Delhi and 
which city?
(a)  Bhopal
(b) Varanasi
(c)  Allahabad
(d) Patna

Ans- B
8. The Indian Parliament passed the
right of children to free and Compulsory Education (Amendment) Bill, 2018, what
is in this Bill?

Ans- To detain weak
students in the same class if they fail to pass annual exams.

9. Recently Housing and Urban Affair
Minister inaugurated the ‘Swachh Survekshan 2019. Who is Housing and Urban
Affair Minister?
(a)  Shri Rajkumar Singh
(b) Hardeep Singh Puri
(c)  Manoj Sinha
(d) Giriraj Singh

Ans- B

10. Which of the following districts of
Arunachal Pradesh has achieved 100% electrification under the Saubhagya scheme
2019?
(a)  Tawang
(b) East Siang
(c)  Changlang
(d) Upper Siang

Ans- B

Click Here For PDF
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});